Zangles

Zangles

GEEN C TE HOOG !

ZING JE GRAAG?
Zingen is heerlijk en zingen is gezond! Geen wonder dat veel mensen blij worden van zingen! Het is een mooie mengeling van bezieling, durf, expressie, improvisatie en presentatie maar zeker ook techniek.

HAAL MEER UIT JE STEM!
Wil jij meer uit je stem halen? Ik ben een enthousiaste en betrokken gediplomeerde CVT-zangdocente met een theaterachtergrond en lange staat van dienst in de popwereld. Ben je een beginner of ben al langer (semi-) professioneel met zang bezig , bij mij ben je in goede handen.

Les

WAAR WERKEN WE AAN IN DE LESSEN? We maken kennis met verschillende stemfuncties en leren hoe we deze op de juiste manier kunnen gebruiken. We kijken hoe we de stem donkerder of lichter kunnen laten klinken door middel van klankkleuring. We leren met meer of minder volume te werken en het bereik te vergroten. Mocht je dat willen werken we met effecten op je stem, zoals een rauw randje aanbrengen zonder dat je daarmee je stem forceert of beschadigt, of zingen met ornamentatie.

Op basis van anatomische kennis leggen we een stevig fundament door gericht te werken aan ademsteun en ontspanning van de kaak en lippen. Je zal kennismaken en leren werken met nieuwe termen, zoals twang, voor gezonder stemgebruik, betere intonatie en meer draagkracht. We leren improviseren en de tekst interpreteren om de overdracht van je verhaal nog overtuigender te maken.

Ook kan ik je helpen met microfoontechniek , coaching bij repetities of optredens en adviseren over welke stappen je het beste kan zetten om jezelf of je band onder de aandacht te brengen. Ik zet de kennis en ervaring die ik de afgelopen tientallen jaren opgedaan heb graag in om jou te verder te helpen!

COMPLETE VOCAL TECHNIQUE
Om de technische aspecten van het zingen onder de knie te krijgen maken we gebruik van Complete Vocal Technique (CVT). Deze eigentijdse methode, gebaseerd op anatomie en fysiologie, is voortgekomen uit 20 jaar grondig onderzoek door de Deense Catherine Sadoline. Haar systematische en begrijpelijke aanpak heeft al er al bij veel zangers en zangeressen voor gezorgd dat ze in korte tijd grote stappen konden maken.

Het mooie van CVT is dat het niet uitgaat van een klankideaal of een bepaalde zangstijl. Alle klanken en stijlen zijn goed, zolang je ze maar op een verantwoorde en gezonde manier maakt! Met behulp van CVT vergroten we jouw eigen mogelijkheden aan de hand van jouw eigen wensen . Ook als je niet zingt, maar je stem wel veelvuldig beroepsmatig gebruikt, kan ik je helpen om je stem op een gezonde manier te gebruiken en om problemen te verhelpen of te voorkomen. Acteurs, stemacteurs, mensen werkzaam in het management of onderwijs en ieder ander die veel met zijn stem bezig is, zijn bij mij daarom van harte welkom.

Authorised-CVT-Teacher-stamp_medium_573px

Geautoriseerde CVT-docenten herken je aan dit stempel. Ik ben aangesloten bij CVT Nederland.

PROEFLES?
Bel voor een proefles geheel vrijblijvend naar: 06 – 27 424 824 of stuur een e-mail naar infolandslide@gmail.com.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Een proefles kost 27,50 euro. Losse privélessen bedragen 37,50 euro exclusief 21% BTW (45,38 euro incl. BTW).
Bij een 4-lessenkaart betaal je 35 euro excl. 21% BTW per les (42,35 incl. BTW).
Kinderen en jongeren tot 18 jaar zijn vrijgesteld van BTW.
Ook duolessen, groepslessen en workshops zijn mogelijk. Een workshop kost gemiddeld 17,50 euro excl. BTW per uur bij meer dan 6 deelnemers. Neem hiervoor contact met mij op.

De lessen duren 45 minuten, tenzij anders wordt afgesproken. Lessen worden gegeven in Bergen.

ONLINE LESSEN
In verband met de COVID-19 maatregelen is het nu ook mogelijk om de lessen online te volgen!