Over mij

Over mij

Aangenaam kennis te maken! Ik ben Chaja van der Heide, een enthousiaste en betrokken zangdocente met veel aandacht voor ieders individuele wensen en muzieksmaak.

Ik kan me geen dag in mijn leven herinneren waarin muziek geen grote rol heeft gespeeld. Al op jonge leeftijd lag ik onder de radiokast van mijn ouders en was ik onlosmakelijk in gezelschap van een klein transistorradiootje dat ik overal mee naartoe nam. Op mijn zesde schreef ik fonetisch Franse en Engelse teksten uit op mijn kamertje om ze mee te kunnen zingen en begon ik met balletlessen. Op mijn achttiende richtte ik mijn eerste bandje op. Toch koos ik, gedreven door een fascinatie voor ritme en beweging, voor de mimeopleiding aan de Hogeschool van de Kunsten van Amsterdam. Tijdens en  vooral na mijn jaren aan de theaterschool ben ik blijven zingen in bands met uiteenlopende stijlen zoals pop, rock, jazz, blues, wereldmuziek en bluegrass. Na 10 jaren af en aan gewerkt en gereisd te hebben als mimespeelster voor de Nederlandse Opera zette ik mijn podiumwerkzaamheden in 2000 voort als zelfstandige.

Inmiddels maak ik deel uit van twee eigen bands. Landslide is een feesttrio waarbij ik niet alleen zing, maar mezelf ook begeleid op een staande drumkit die inmiddels niet meer uit mijn leven weg te denken is. Mirage is een Fleetwood Mac Tribute band waarmee ik op grotere podia en in theaters speel. Daarnaast word ik met grote regelmaat ingehuurd als zangeres en drumster bij andere projecten en bands, waaronder het trio van Arthur Ebeling, en zing ik op vaste basis in de Americana-band De Wilma’s.

chaja portret

Door de jaren heen kreeg ik steeds vaker de vraag of ik ook les gaf. In 2000 deed ik hier voor het eerst ervaring mee op door les te geven op een popschool in het kader van sociaal cultureel jongerenwerk. Ik vond het enorm leuk om te merken dat ik anderen op weg kon helpen door mijn ervaring en kennis met ze te delen en te zien hoeveel plezier ik ze daarmee kon doen. Omdat ik me verder wilde verdiepen in het lesgeven heb ik methodiek gevolgd aan het Conservatorium van Amsterdam en ben ik de lerarenopleiding aan het Complete Vocal Institute in Kopenhagen gaan doen. In 2014 ben ik daar afgestudeerd als geautoriseerd CVT-docente. Meer informatie over CVT vind je onder Zangles.

Authorised-CVT-Teacher-stamp_medium_573px

 

De technische benadering van CVT, gecombineerd met jarenlange podiumervaring, hebben geresulteerd in een geheel eigen aanpak en werkwijze op maat. Of je nu een enthousiaste beginner bent, semi-professioneel of professioneel, je bent bij mij in goede handen. Samen gaan we eraan werken om het beste uit jouw stem te halen en je mogelijkheden te verkennen en te verbreden.

Tenslotte ben ik niet alleen werkzaam als zangeres en zangdocente, maar ben ik ook te boeken voor stemopdrachten en voice-overs.